Yol Tarifi Hemen Ara WhatsApp

İşitme Cihazı Bakımı

Anasayfa » Haberler » İşitme Cihazı Bakımı

İşitme cihazınızdan en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz önerilir.

1.Nemden uzak durun ve cihazı kuru bir yerde muhafaza edin.

İşitme cihazlarınız, küçük bir muhafaza içinde son derece gelişmiş devre ve teknoloji içerir. Neme maruz kaldığında ciddi hasara neden olabilir. İşitme cihazları artık su geçirmez olsa da, duş alırken veya yüzerken çıkarmanız önerilir. Su ile temas ederse hemen bir havlu ile kurulayın. Asla bir saç kurutma makinesi veya başka bir ısıtma cihazı ile kurutmaya çalışmayın, çünkü yüksek ısı cihaza zarar verebilir.

2. İşitme cihazının pillerini sık sık değiştirin.

İşitme cihazı pilleri uzun süre açık bırakılırsa cihazlarınıza zarar verebilir. Sıkışan nem pilleri tüketebilir ve cihazlara zarar verebilir. Cihazlar kullanımda değilken pil kapağını açmayı unutmayın. Cihazlarınızı herhangi bir nedenle birkaç gün kullanmayacaksanız, pilleri geçici olarak çıkarmanız önerilir.

Ayrıca pilleri değiştirirken cihazlarınızın pil kontaklarını da temizlemeyi unutmayın. Bu, kuru bir pamuklu çubukla hafifçe ovalayarak yapılabilir. Cihazlarınızdaki kirli pil kontakları zayıf bir bağlantı oluşturabilir ve performansı düşürebilir.

3. Cihazlarınızı kulak kirinden uzak tutun.

Kulak kiri, kötü işitme cihazı performansının ana nedenlerinden biridir. Ne yazık ki cihazlarınızın kulak kiri ile temas etmesini engellemeniz mümkün değil. Bu nedenle zaman ayırıp sık sık temizlik yapmak önemlidir.

İşitme cihazlarınızı her gün taktıktan sonra kuru bir pamuklu çubuk veya yumuşak diş fırçası ile cihazda olabilecek kulak kirini veya kalıntıları yavaşça çıkarabilirsiniz. Hem alıcıyı hem de mikrofonu temizlemeyi unutmayın.

4. Balmumu filtrelerinizi değiştirin.

Kulak kiri filtresini cihazdan çıkarmaya ek olarak, kulak kiri filtresini veya kulak kiri koruyucusunu da düzenli olarak değiştirmelisiniz. Filtre, kulak kirinin işitme cihazının dahili bileşenlerine ulaşmasını ve bunlara zarar vermesini önler. Filtrede bir birikme görmeye başladığınızda bunu yapmalısınız.

5. Cihazı kullanırken daima dikkatli olun.

İşitme cihazları eskisinden daha dayanıklı olsa da dikkatli kullanılmalıdır. Düşmesini önlemek için daima sıkıca tutun. Pili değiştirirken veya temizlerken, havlu veye peçete gibi yumuşak yüzeylere koyun.

Kullanmadığınızda güvenli bir yerde saklayın. Çocukların veya evcil hayvanların ulaşamıyacağı bir yerde muhafaza edin.

Scroll to Top
Scroll to Top