Yol Tarifi Hemen Ara WhatsApp

Kurum Ödemeleri Ne Kadar ?

Anasayfa » Haberler » Kurum Ödemeleri Ne Kadar ?

SGK güvencesi kapsamındaysanız, işitme cihazı bedeli üzerinden geri ödeme* alabilirsiniz. İşitme cihazı bedelinin SGK tarafından geri ödenebilmesi için; Kurumla sözleşmeli resmi sağlık kurumlarınca en az 1 (bir) Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı Sağlık Kurulu Raporu’nun düzenlenmiş olması gerekmektedir.

SGK 18 yaş üzeri kişiler için brüt 1012.50 TL** işitme cihazı geri ödemesi yapmaktadır. Yaşa göre yapılan NET geri ödemelerin miktarları ise aşağıda yer almaktadır:

  • 0-4 yaş için veli çalışıyor ise net 1458 TL, veli emekli ise 1822.50 TL
  • 5-12 yaş için veli çalışıyor ise net 1296 TL, veli emekli ise 1620 TL
  • 13-18 yaş için veli çalışıyor ise net 1215 TL, veli emekli ise 1518.75 TL
  • 18 yaş üzeri için kişi çalışıyorsa net 810 TL, emekli ise 1012.50 TL
  • 18 yaş altındaki çocuklara her iki kulak için KBB hekimi çift işitme cihazı raporu veriyorsa, SGK geri ödemesi iki katına çıkmaktadır. 18 yaş üzeri yetişkinlerde ise önce bir cihaz verilerek 6 ay sonrasında cihaz faydası kanıtlandığında ikinci cihaz raporu çıkarılıp veya daha önce çift cihaz kullandığı sağlık kurulu raporunda belirtildiğinde geri ödeme alınabilmektedir.***

* Geri ödeme: Kullanıcının öncelikle işitme cihazını ödemesini yaparak satın alması, daha sonra SGK’nın yukarıda belirtilen rakamlar dahilinde Ziraat bankasına SGKlı adına ödemeyi havale göndererek gerçekleştirmesi demektir.

** 8 Haziran 2017 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği değişikliğine göre belirlenen rakamlardır. Konuyla ilgili yeni bir tebliğ yayınlanana kadar geçerliliği bulunmaktadır.

*** 8 Haziran 2017 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği değişikliğine göre

 

Geçmiş geri ödemenizin tarihini öğrenmek ya da mevcut geri ödemenizi takip etmek için:

Scroll to Top
Scroll to Top